Fluiten in het Donker 4e editie

4e editie Fluiten in het Donker - Radiomonologen over de kloof alfred birney o.a.
4e editie Fluiten in het Donker – Radiomonologen over de kloof

Er wordt vaak gesproken over een groeiende kloof tussen ouderen en jongeren, hoog- en laagopgeleiden, provincie en Randstad, arm en rijk, tussen autochtoon en allochtoon, etc. Waar denken schrijvers aan bij de kloof? In opdracht van het Nederlands Letterenfonds en het NPO-fonds maken acht schrijvers radiomonologen over hun kijk op De Kloof.

Alfred Birney, Babs Gons, Nina Polak, Pieter Waterdrinker, Georgina Verbaan, Marja Pruis, Derek Otte en Oek de Jong werken elk aan een radiomonoloog van 12 minuten en werken daarbij samen met radioregisseurs die door AVROTROS, NTR en VPRO worden geselecteerd. De gedramatiseerde monologen over de kloof zullen eind dit jaar zijn te horen op NPO Radio 1 en komen beschikbaar als podcast.

De radiomonologen vormen de vierde editie van Fluiten in het donker, een jaarlijkse samenwerking van Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds en de omroepen AVROTROS, NTR en VPRO. Doel is het radiodrama een literaire impuls te geven. Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt. Het NPO-fonds zal de productie van de hoorspelen ondersteunen. Volledig persbericht: hier.